Bloggens start

2. juni 2013

Velkommen til min blog. Jeg hedder Rie. En morgen da jeg stod under bruseren, kom tanken til mig. Hvorfor ikke starte min egen blog? Ikke sådan en, hvor alt er super smart, totalt overskudsagtigt og derfor meget trættende at læse, fordi man bare ikke selv hele tiden føler sig super smart og overskudsagtig. Nej, en blog med nemme opskrifter almindelige mennesker har tid til at lave, med anmeldelser af alverdens skønhedsprodukter og alt mulig andet mellem himmel og jord, som har med skønhed at gøre. Skønhed udenpå og indeni.

 

Så er vi i gang

16. juni 2013

Jeg synes selv, bloggen har fået en god start. Jeg har allerede fået rigtig fin respons, og det har gjort mig meget glad. Det viser bare, at det var helt rigtigt for mig at lave min egen blog. Også selvom det ikke er en blog som alle andre. Udseendet på siden her er fx ikke som på de fleste blogs, og jeg opdaterer heller ikke flere gange ugentligt. Jeg gør det på min egen måde, så bloggen afspejler den, jeg er.

Bloggen er mit fristed til at skrive om det, jeg har lyst til – så længe det drejer sig om skønhed. Skønhed kan være så mange ting, og den varierer alt efter, hvem vi er, og hvor i livet vi er. Jeg glæder mig allerede til at dele mine tanker og oplevelser omkring skønhed med jer.

 

Små-stresser jeg lidt?

30. juni 2013

Jeg er for tiden meget træt og ofte på jagt efter usunde sager, specielt lige efter aftensmaden. Det skyldes nok i høj grad, at jeg er ved at have solgt min andelslejlighed, og at kæresten og jeg skal finde ny bolig meget hurtigt.  Hurtigt betyder, at vi skal være ude af andelen d. 1. august. Det kan nok få de fleste til at stresse lidt, men jeg har lovet mig selv, at jeg tidligst må gå i panik i slutningen af juli. Der er jo ikke lang tid til, tænker du nok, og det har du ganske ret i.

Stress er ikke godt for kroppen. Jeg har selv prøvet det et par gange på arbejde, men det skal absolut ikke få taget over mig igen. Jeg følte selv, at jeg lignede noget, der var løgn. Jeg følte mig absolut ikke skøn. Det handler om at tage kroppen og dens signaler alvorligt. Lidt stress over kort tid kan være direkte godt for kroppen, men længerevarende stress skal man gøre noget ved, inden det er for sent. Jeg tænker, at min små-stressen nok ikke er noget særligt. Når jeg når min sommerferie, og vi efterfølgende er flyttet til et nyt sted, bliver alt omkring og inden i mig nok normalt igen. Det er i hvert fald håbet.

 

Sommerforkølelse

7. juli 2013

Jeg skrev i sidste weekend om, at jeg muligvis små-stressede, fordi jeg hele tiden var træt. Det var dog ikke tilfældet. Onsdag måtte jeg nemlig gå syg hjem fra arbejde. Minus energi, ondt i halsen og snot i hovedet. En sommerforkølelse havde simpelthen bare været på vej.

Jeg synes ellers, at jeg har passet godt på med ikke at gå i for lidt tøj. Jeg passer altid på, netop for at komme udenom en sommerforkølelse. Det lykkes dog aldrig. Jeg ved godt, at det ikke kun handler om, hvorvidt man har nok tøj på eller ej. For at blive forkølet skal man have virus i kroppen. Da jeg arbejder på storrums-kontorer, er det svært at komme udenom disse vira.

Når man har snot i hele hovedet, føler man sig sjældent særlig skøn. Ofte ret klam faktisk. Denne uges artikler handler derfor om produkter/ting, der kan hjælpe dig til at føle dig bare en smule bedre tilpas, når du er syg.

 

Ferietid

14. juli 2013

Jeg har for første gang i mit arbejdsliv sommerferie i juli måned. Ferien starter rent faktisk først i morgen, men jeg kan allerede mærke, at den bliver god. Ikke fordi jeg skal ud at rejse, for det skal jeg først i september. Den bliver god, fordi den kommer på et rigtig godt tidspunkt, hvor jeg har brug for den. Jeg har brug for afslapning og for selv at have mulighed for at vælge, hvor lidt jeg har lyst til at lave.

Godt nok skal kæresten og jeg også i ferien finde ud af, om vi kan købe hus, eller om vi skal bo i lejelejlighed fra 1. august, men det tager vi stille og roligt. Har vi stadig ikke styr på det kort før, ferien slutter, går jeg måske lidt i panik. Det orker jeg dog ikke endnu. Jeg skal lige slappe af først.

 

Flyttetid

29. juli 2013

Jeg er nu startet på arbejde efter min sommerferie. Der er sket rigtig meget i ferien. Faktisk så meget, at det er lidt svært at forholde sig til. Min kæreste og jeg har købt hus, som vi overtager i midten af august. I weekenden flyttede vi ud af min andel, som er blevet solgt. Lige nu bor vi hos min søster, og om en uge flytter vi ind i en anden lejlighed, som vi har lejet i august måned. Puha! Jeg glæder mig allerede til næste ferie i september, for der skal vi til Mallorca – ned og slappe rigtig af.

Jeg har grundet vores flyttetid valgt at lave et lille tema i denne uges opslag, nemlig ‘på farten’.

 

Kufferter

29. juli 2013

Du har sikkert prøvet det. Du står og venter i lufthavnen ved bagage-leveringen, og der er sorte kufferter over det hele. Du har ligesom rigtig mange andre sort kuffert, og det kan være svært at se, hvilken der er din. Du kan spare dig selv for en masse venten og forvirring ved at købe en kuffert i en anden farve eller med særlige kendetegn.

Aries

Tidligere på året købte jeg ny kuffert på tilbud hos Neye for 540 kroner. Jeg købte den dagen før min og kærestens rejse til Thailand, fordi min gamle kuffert larmede meget, når jeg rullede afsted med den. Jeg var meget heldig med mit køb. Ekspedienten sagde nemlig, at den kun lige var blevet sat ned samme morgen. At kufferten blev sendt med det forkerte fly, før den landede på rette destination, var mindre heldigt, men det er en helt anden historie.

Kufferten er af mærket Aries, Neyes eget mærke (se billedet til højre – dog nedenfor hvis du bruger smartphone). Den findes i flere størrelser, men jeg valgte den på 55 cm, da den størrelse passer til det meste. Kufferten er, som du kan se, grå, dvs. forholdsvis neutral og elegant. Kufferten er hard-case og har en fix lås på siden.

Jeg er meget tilfreds med min kuffert. Der er plads til det hele, og der er fire hjul, så den nærmest svæver hen over asfalten.

IMG_0676

 

Flyttetid – del to

5. august 2013

Nu er vi igen flyttet. Denne gang til en bekendts lejlighed, vi låner til udgangen af august. Det kan kun gå for langsomt med at blive 16. august – dagen hvor vi overtager huset. Vi glæder os helt vildt! Egen have og fred og ro. Det er lige os.

Vi går nu og planlægger, hvad vi skal lave ved huset, når vi flytter ind. Vi skal bl.a. male vægge og forbi Ikea og købe nye låger til køkkenet. Nåh ja, og så er der haven. Vi skal slå græs. Mine veninder har bedt mig invitere dem, så de kan se græsslånings-showet. De vil se mig svede. Det gør jeg ikke så ofte længere – jeg er jo lidt doven. Jeg skal nok vise dem, skal jeg:-)

 

Flyttetid – sidste del – måske

12. august 2013

Nu er vi flyttet. Denne gang forhåbentlig for sidste gang i mange mange år.  Vi har glædet os meget. Både til at have egen have og til at se, hvad der egentlig gemmer sig af overraskelser i huset. For overraskelser er der altid. Vi har fx opdaget, at husets tidligere ejere troede, at de var gør-det-selv mennesker, der havde styr på sagerne. Det havde de dog ikke. De er virkelig sprunget over, hvor gærdet er lavest med hensyn til at lave tingene ordentligt. Det må vi så rette op på nu. Heldigvis er min kæreste ret god til sådan noget. Jeg klarer de små, lette ting, mens han klarer resten. Det er da en fair fordeling.

På grund af flytningen har jeg simpelthen ikke haft tid til at lave nogen opskrifter, anmeldelser eller lignende. Jeg skal dog nok finde på nogle gode ting her i weekenden, selvom vi også dér ordner hus og have. Jeg skal også nok putte lidt billeder af hus og have på.

 

Status

3. september 2013

Vi er langt fra færdige med at male og gøre ved i det nye hus. Vi har derfor endnu ikke rigtig kunnet nyde alle de gode ting ved at bo i hus. Vi har ikke rigtig kunnet slappe af. Vi sover dog allerede bedre end i flytteperioden.

Om lidt skal vi på en uges ferie i sydens sol, og det er lige, hvad vi trænger til. Ned og slappe af i solen og drikke sangria sammen med familien. Det bliver skønt. Et dejligt afbræk fra arbejde i huset og dagligdagens arbejde i Borgerservice.

 

Frihed sammen

30. september 2013

Når du slapper af, hviler du i dig selv. Det gør dig skøn. Det mener jeg i hvert fald. Det handler derfor om at finde ud af, hvornår du slapper af. Jeg slapper bedst af, når jeg har masser af tid til at gøre det, jeg vil. Det giver mig en følelse af frihed. Jeg slapper desuden rigtig meget af sammen med min kæreste.

Hvordan udnytter man så friheden sammen? Det er et godt spørgsmål. De fleste vil nok sige, at de rejser og får en masse oplevelser sammen. De gør kæresten og jeg gerne. Vi er dog også rigtig gode til at være sammen og lave ingenting. Bare sidde og læse nyheder på iPaden, se tv eller noget i den dur. Endnu bedre er det, hvis man kan lave hver sine ting i samme rum, uden man hele tiden føler behov for at snakke sammen.

Jeg har fundet ud af, at jo bedre jeg har det med mig selv indeni og med mit liv generelt, jo skønnere føler jeg mig. Jeg kan sagtens huske bare fire år tilbage, hvor jeg vejede fem-seks kilo mindre. Det gjorde mig ikke lykkeligere. Det fik mig kun til at føle mig skøn i kort tid ad gangen. Frihed og kærlighed får mig til at føle mig skøn i længere tid. Du skal ikke forstå det sådan, at jeg hele tiden går og føler mig skøn. Det gør jeg langt fra. Jeg har det dog bedre med mig selv. Jeg slapper mere af og kan bedre nyde friheden, når den er der.

Hvornår føler du dig skøn?

 

 

Arbejd arbejd

27. oktober 2013

Jeg er meget glad for weekender i øjeblikket. Jeg har rigtig travlt på arbejde, og derfor er weekenderne bare dejlige. Jeg sover længere, end jeg plejer, og der er tid til at ordne have og hus. Det er kæresten og jeg jo langt fra færdige med. Nu er vi så småt nået til køkkenet og badeværelset/bryggerset. De rum er vi forhåbentlig færdige med i starten af december. Jeg skal helst kunne nyde julemåneden lidt. Vi kan dog ikke blive hurtigere færdige, da vi skal have lagt en stikledning i jorden, før vi kan få nyt gasfyr. Før gasfyret er klaret, kan vi ikke få nyt køkken. Sådan hænger det hele sammen.

Fordi jeg har haft så lidt overskud, har jeg heller ikke opdateret hjemmesiden i lang tid. Beklager. Det er dog nok ikke sidste gang, det sker.

 

Velkommen til min nye hjemmeside

28. august 2014

Så er jeg tilbage. Det er en del tid siden, jeg sidst skrev noget på denne side. Mere præcist ni måneder. Der er sket en del siden da. Kæresten og jeg har bl.a. fået mere styr på det nye hus, så vi har kunnet nyde sommeren i vores have. Det og meget andet vil jeg snart fortælle mere om.

Hjemmesiden har nu fået nyt look. Jeg vil stadig skrive om skønhed indeni og udenpå, men også om dagligdags ting. Med det nye look her på siden vil jeg køre siden mere som en blog, dvs. flere indlæg på samme side, så du som læser ikke skal klikke så mange gange med musen. Jeg vil løbende lægge tidligere indlæg, opskrifter og anmeldelser ind i arkivet. De røg sig nemlig en tur i løbet af de ni måneder, hvor jeg ikke holdt siden opdateret.

blomst-forside

 

Hælsko og down time

4. september 2014

Jeg blev opereret i min fod (knyst) den 14. august og har været hjemme med foden oppe lige siden. Jeg blev opereret, fordi min ene knyst gjorde ondt. Den anden knyst gjorde ikke ondt, så den har jeg stadig. Den er ikke just køn, men så længe den ikke gør ondt, er der ikke nogen grund til at få den opereret.

Jeg skal have en lille hælsko på i seks uger, så jeg ikke bøjer i det opererede led. Foden er desuden øm og hæver en del. Jeg er derfor sygemeldt. I starten var det svært ikke at kunne noget. Bare at skulle sidde i sofaen hele dagen, så foden kunne hvile. Jeg var lidt overmodig i slutningen af den første uge, men det fandt jeg hurtigt ud af, da det gjorde helvedes ondt at humpe rundt. Nu, tre uger efter operationen, har jeg dog efterhånden vænnet mig til det med at sidde stille det meste af dagen. Jeg tror endda denne down time er god for mig. Kroppen er virkelig kommet ned i gear. Det hjælper også på min ellers urolige mave, kan jeg mærke. Jeg har nu fundet en god balance mellem at sidde i sofaen og lave små gøremål i hjemmet i løbet af dagen. Det er ikke meget, jeg kan, for foden gør ondt i tide og utide, selvom jeg også bruger mine krykker. Lige at vande planterne i vindueskarmen, sætte vasketøj over og lignende kan jeg dog klare:-)

Tiden på sofaen bruger jeg til at se tv (thank God for Netflix og US Open i tennis) og være på internettet. Jeg sidder også og kigger på, hvilke grøntsager og krydderurter jeg skal have i mit højbed og alle krukkerne næste forår. Jeg kan jo ligeså godt udnytte tiden.

Om få timer skal jeg på hospitalet og have fjernet sting. Status på foden får du i løbet af de næste par dage.

IMG_0311  IMG_0314

 

Uden bandage på foden

5. september 2014

I går fik jeg fjernet stingene på foden. Jeg var meget spændt på at se foden, da den jo har været pakket ind i bandage i tre uger. Som jeg havde anet, er der masser af ømme blå og røde mærker. Snittet, hvor stingene var, er også meget ømt. Jeg kan stort set heller ikke vrikke med tæerne. Det føles lidt underligt, men leddet er jo stift efter operationen. Det skal nok blive mere fleksibelt med tiden. Jeg er optimistisk.

Jeg tror, at foden heler hurtigere nu, hvor bandagen er væk. Der er ikke noget, der sidder og bevæger sig op af huden mere, og det føles trods alt mere behageligt uden bandage. Foden har godt af fred, ro og frisk luft. Nu er der dog heller ikke noget til at beskytte foden, når jeg går med hælskoen. Jeg skal derfor være endnu mere forsigtig, når jeg humper rundt. De pludselige smerter i foden kan jeg vist ikke gøre noget ved. Det er nok bare nervebanerne, der er lidt forstyrrede. Det må jeg finde mig i. Det er bare ikke særlig rart.

Om tre dage må jeg fjerne det lille plaster, og så er foden helt fri. Det glæder jeg mig til. Så behøver jeg nemlig ingen pose over foden, når jeg er i bad. Det gør tingene lidt nemmere:-)

Nu skal jeg øve mig i at have foden nedad i længere tid ad gangen. Det var ikke særlig rart, da jeg skulle på hospitalet. Der kunne jeg virkelig mærke i foden, at den skulle aflastes. Det var ubehageligt og gjorde ondt. Der skal vist lidt træning til.

Knysteftertreuger

 

Madbudget

14. september 2014

Man kan hurtigt komme til at bruge mange penge på mad, hvis ikke man passer på. Derfor har kæresten og jeg lavet et madbudget, hvor der er plads til både basisvarer, vin, snold og lidt take away.

Hver måned lægger vi hver 1.750 kroner til side. Dvs. i starten lagde vi dem fysisk i en krukke. Nu holder vi blot øje med, hvor mange penge vi har tilbage på madbudgettet, så vi ikke bruger for meget. Det er oftest mig, der står for indkøb. Derfor overfører kæresten blot det meste af sin del af budgettet til mig. Så køber jeg ind.

Jeg er en person, der elsker struktur og orden. Det er derfor lige mig at lave lister over, hvad vi skal spise til aften den næste uges tid. Ofte handler jeg ind i Netto på vejen hjem fra arbejde. Det er dog begrænset, hvor meget jeg kan have på cyklen, når jeg skal fra stationen. Derfor er jeg begyndt at få leveret varer fra nemlig.com.

Nemlig.com – spar tid på indkøb

Nemlig.com er et online supermarked, der leverer i flere dele af Danmark.

På nemlig.com har du mulighed for at vælge varer alt efter ønsket om kvalitet. Der er både helt billige varer af ok kvalitet og dyrere varer af udsøgt kvalitet. Fx kan du købe brød fra Lagkagehuset og is fra Svaneke is. Nogle gange er det endda muligt at vælge en gratis gave. Jeg har fx fået gratis fiber-havregryn, som jeg er blevet stor fan af.

Nemlig.com er for dig, som vil have ekstra tid i hverdagen. Har du fx ikke bil, eller bor du lidt væk fra et supermarked, kan du ved at købe hos nemlig.com få tunge ting som fx juice, mælk, pastasauce og sodavand hjem uden selv at skulle cykle eller slæbe flere gange.

Jeg har efterhånden fundet ud af, hvilke varer jeg skal købe på nemlig.com. Fx køber jeg normalt ikke toiletpapir, køkkenrulle eller special-mel, da jeg simpelthen synes, det er for dyrt. Det kan jeg ofte få meget billigere i Netto. De tunge ting bestiller jeg som tidligere nævnt altid på nemlig.com.

Jeg vil klart anbefale dig at prøve nemlig.com. Husk dog, at du skal betale for fragt og poser og købe for min. 400 kroner.

 

Træt med træt på

23. september 2014

Jeg har nu været tilbage på arbejde i over en uge. Det er gået fint. I starten sad jeg med foden oppe det meste af tiden, men det har jeg ikke rigtig brug for længere.

Èn ting, som ikke går så godt, er, at jeg er meget træt. Det skyldes flere ting. Siden jeg startede på arbejde igen, er jeg bl.a. vågnet flere gange hver nat. Jeg sover simpelthen bare dårligt. Jeg tror, det skyldes, at der sker en masse ændringer på arbejde, og det har jeg svært ved at håndtere. Jeg elsker, som du nok husker, klare og faste rammer, og på mit arbejde ændrer ledelsen tit i organisationen og diverse opgaver. Jeg er også igen begyndt at få dårlig mave om morgenen. Jeg har i længere tid haft problemer med maven, og jeg har hele tiden haft på fornemmelsen, at det hænger sammen med, hvad der sker på min arbejdsplads. Dvs. de ændringer der sker, og de frustrationer jeg har, som jeg ikke kan gøre noget ved. Da jeg blev sygemeldt med foden, forsvandt maveproblemerne stort set fra dag 1. Jeg havde heller ikke problemer med at sove, mens jeg var sygemeldt. Dagen op til jeg skulle starte på arbejde igen, sov jeg virkelig dårligt, og om morgenen havde jeg igen problemer med maven. Det er derfor åbenlyst for mig, at problemer med søvn og mave hænger sammen med min arbejdsplads, og de ting der sker dér.

Jeg har tidligere oplevet at være stresset med nogle af de samme symptomer, så jeg er meget opmærksom på, hvordan jeg går og har det. Jeg ved også, at der snart skal ske nogle ting for mig rent arbejdsmæssigt, så jeg kan få det bedre. Hvad det bliver, vil jeg fortælle om på et senere tidspunkt, hvor jeg ved mere.

Pas på dig selv – hvis ikke du gør, hvorfor skal andre så?

 

Ændringer på arbejdspladsen

8. oktober 2014

Som jeg tidligere har fortalt, var der ændringer på vej på mit arbejde, og jeg sov derfor dårligt. Nu er ændringerne sket, og jeg kan fortælle lidt om det.

På mit arbejde har jeg i meget lang tid haft en stor del af ansvaret for at opdatere et system, som vi bruger til at finde diverse informationer og arbejdsgange i. Jeg skrev både tekster til brug internt og eksternt. En af de eksterne tekster har jeg og to kolleger endda vundet årets sprogpris for. I forbindelse med (endnu) en re-organisering blev skrive-opgaven, jeg brugte det meste af min arbejdstid på, rykket over i et nyt team i afdelingen. Kun én medarbejder skulle til at sidde med opgaven i afdelingen, og det skulle vedkommende gøre på fuldtid. Jeg havde selvfølgelig håbet, at jeg fik stillingen, da jeg i min afdeling har siddet med hovedansvaret, så længe vi har haft systemet. Jeg mener også, at jeg er den, der bedst passer til opgaven. Desværre blev det en kollega, der fik stillingen. Jeg fik i fredags at vide, at jeg var blevet valgt fra. Det er et stort nederlag for mig. Størstedelen af mine kolleger og samarbejdspartnere er dog kommet forbi for at sige, at de ikke forstår, hvorfor jeg ikke har fået stillingen. Det hjælper gevaldigt på humøret, at det ikke kun er mig, der synes, at det er forkert valgt.

Nu er der ikke meget andet at gøre end at komme videre. Jeg må bare få smil på læben igen. Det er jo ikke verdens undergang. Jeg må nu forsøge at finde arbejdsglæden i nogle af de andre opgaver på arbejde, og jeg må se de positive ting, ændringerne fører med sig. Jeg får nu rent faktisk tid til at holde andre pauser end frokostpauser:-)

 

Carry-on – masser af plads i håndbagagen

21. oktober 2014

Jeg har på den hårde måde lært, at det er godt at have lidt tøj med i håndbagagen, når man flyver til fjerne destinationer. Sidste gang jeg var i Thailand, kom min kuffert ikke frem, som den skulle. Jeg havde derfor kun det tøj, som jeg havde på. I Thailand er folk generelt ikke så høje, og det kan i udkantsområder derfor være svært at få noget tøj, der passer i størrelsen og i smagen. Når Frank og jeg rejser til Thailand om en måneds tid, kommer der til at være masser af tøj og andet gøjl i min håndbagage. Der er i hvert fald masser af plads til det, for jeg har købt mig en ny taske, som er perfekt til formålet.

Taske fra Day Birger et Mikkelsen

Min nye taske er egentlig ikke så ny. I hvert fald ikke på markedet. Det er en stor shopping-taske fra Day Birger et Mikkelsen kaldet Gweneth. Jeg har set mange med den sorte udgave af tasken. Jeg vil dog hellere have en støvgrøn.  Den, synes jeg, er rigtig pæn. Den er lavet i nylon, så den tåler lidt regn. Det er rart, for så kan jeg også bruge den som strandtaske. Jeg købte min på tilbud på Magasins hjemmeside for 206,50 kroner for få dage siden. Jeg valgte selv at hente tasken i en GLS shop nær mig, så den samlede pris blev kun 231,50 kroner. Det er well spent, hvis jeg selv skal sige det.

Day taske

 

Forkælelse hos frisøren

7. november 2014

For nogle dage siden fik jeg ordnet hår hos min faste frisør Thomas, som har sin egen salon, Guru Hair by Thomas Christensen. Thomas er en rigtig dygtig frisør, og efter en kort tur forbi en anden frisør vendte jeg for nylig tilbage til ham.

At komme til frisør handler for mig ikke bare om at få klippet og farvet håret. Det handler om forkælelse. Forkælelse for hele kroppen. Det, at andre masserer din hovedbund, føles fantastisk, hvis de gør det blidt. Du kan mærke det helt ned i benene. Så må du bare tage ventetiden mellem farvning af håret og klipning med.

Det er meget forskelligt, hvor ofte folk tager til frisøren. Det afhænger ofte af, hvor langt hår de har, og om de farver håret. Jeg har halvlangt hår, som bliver farvet. Jeg går derfor til frisør ca. en gang i kvartalet. Nogle gange går der længere tid imellem, fx om sommeren hvor solen bleger håret.

 

Nu nærmer julen sig lige så stille

17. november 2014

Butikker gør det allerede. De juler. Jeg er også ved at gøre lidt jule- og vinterklar.

I weekenden slog jeg græs for nok sidste gang i går. Jeg samlede desuden blade og lidt af græsafklippet sammen til jorddække.

I dag har jeg sat julelys op udenfor. Det er så hyggeligt med lys, når man kommer hjem fra arbejde. Det kan virkelig få mig i julestemning. Engle og en juledekoration i vinduet er det også blevet til. Normalt er jeg ikke stor fan af havenisser, men min lille mini-havenisse er altså alligevel kommet ud på trappen ved hoveddøren. Der står den fint ved siden af en grøn plante. Jeg kan ikke helt huske, hvor jeg har den fra. Faktisk tror jeg, at jeg vandt den i pakkespil for et år eller to siden. Under alle omstændigheder nænnede jeg ikke at smide den ud.

Nisse og grønt

 

Julehumøret er på vej

22. december 2014

Jeg synes, at det har været lidt svært at komme i julehumør i år. Jeg kom jo som sagt først tilbage fra ferie 13. december, og uden sne og gode julekalendere har det været lidt op ad bakke. Jeg er dog heldigvis ved at være der. Ikke mindst på grund af masser af levende lys i hjemmet, risengrød, æbleskiver og Karen Rosenbergs julekalender. Karen, som er en super cool sangerinde, har i år valgt at lave en lille synge-kalender. Hver dag i december har hun på sin Twitter og Facebook lagt et kort klip på, hvor hun synger en julesang. Det har virkelig hjulpet på mit julehumør. Det har min fine forlovelsesring dog også. I sidste uge var Frank og jeg henne og vælge den hos Holmer Guld Sølv Ure på Herlev Torv. Den er lige mig. Den blev tilfældigvis klar i min størrelse på vores femte årsdag, hvor der kom lidt sne. Det kan jo næsten ikke være bedre.

Forlovelsesring

 

Det var den jul…

28. december 2014

Nå, i morgen er det igen arbejdsdag for mig. Det var den jul. Det gik lidt for hurtigt, synes jeg. Jeg nød dog nogle skønne dage sammen med Frank hjemme hos min mor og far på Bornholm. Vi slappede bare af og nød hinandens selskab. Jeg så desuden en masse Downton Abbey på Netflix. Jeg er helt hooked på den serie. Særligt den gamle engelske bedstemor er fantastisk. Hendes mimik og kommentarer er fænomenale.

Nu er vi så hjemme i Rødovre igen. Det er nu også dejligt. Jeg glædede mig jo lidt til at komme hjem og se, hvor meget sne der var kommet, mens vi var væk. Der ligger et fint lag ude i haven, og der er spor af diverse små dyr, som er rendt rundt i sneen. Inden jul nåede vi ikke at tømme regnvandsbeholderen for vand, og det var selvfølgelig helt frosset til, da vi kom hjem. Den fiksede Frank heldigvis. Jeg kan derfor nu sidde og slappe af med endnu et afsnit Downton Abbey og drømme mig væk til en anden tid (hvor jeg selvfølgelig ville have været adelig – ikke kammerpige eller tjenestepige). Jeg vil vente lidt med at ærgre mig over, at jeg ikke har taget fri her i mellemjulen. Jeg vil blot nyde, at jeg kan slappe af lidt endnu. Frank nyder helt sikkert sine næste fridage. Han fik nemlig et Playstation 4 spil i julegave af mig, så han er glad som et lille barn og kommer til at sidde foran skærmen de næste mange dage.

Juletræ  Sneogfrost

 

Det nye år og hvad det bringer

7. januar 2015

Efter en hyggelig nytårsaften hos venner er Frank og jeg igen startet på arbejde. Jeg har været så heldig at få lidt nye udfordringer på arbejde i form af Facebook. Jeg skal sammen med nogle andre kolleger dele opgaven omkring at skrive for Københavns Kommune på Facebook. Det betyder, at jeg igen får lidt mere variation i arbejdet, og det er jeg glad for.

Ud over arbejdet går tankerne her i starten af januar meget på både havearbejdet i det kommende forår og vores sommerbryllup ude i haven.

Efter sidste års arbejde og høst i haven er jeg blevet helt bidt af at få ting (mest grøntsager og bær) til at vokse i haven. Vi bliver aldrig selvforsynende, men mange ting kan vi sagtens supplere op med i vores have, og det er super spændende at se det gro dag for dag. Jeg kan simpelthen næsten ikke vente til, at jeg igen skal i gang med at forkultivere planter indenfor. Jeg har allerede købt de fleste frø over nettet, og den sidste pakke har jeg netop fået i dag. Den er fra Frøbutikken.dk. Det er en side, jeg kan anbefale at bruge. Der er et ok udvalg blandt økologiske og ikke økologiske frø. Det var nemt og enkelt at købe og betale, og pakken kom få dage efter, at jeg bestilte. Pakken var rigtig fin og med en lille gave og en hilsen med ønsket om et godt nytår. Så føler man sig ikke bare som endnu en kunde. Hver enkelt lille pose med frø er hos Frøbutikken.dk desuden i egne poser med fine instrukser til brugen af frøene. Så kan det jo næsten ikke gå galt:-)

Jeg fortæller mere om bryllupsforberedelser, når jeg har modtaget en særlig pakke. Hvad der er i den, må du vente med at høre lidt endnu;-)

Frøbutikken

 

Ny opgave på arbejde

25. januar 2015

På arbejde har jeg fået en ny opgave. Jeg er nemlig begyndt at sidde med Facebook, Instagram og Twitter. Vi er tre, der deler opgaven i mellem os, og jeg glæder mig til rigtig at komme i gang. I denne uge har min kollega, Mette Marie, lært mig op. Det har været spændende og lidt af en omvæltning. Jeg har nemlig aldrig tidligere følt, at jeg havde tid til at sidde på Facebook i arbejdstiden, men nu er det faktisk en del af jobbet. I forbindelse med den nye opgave skal jeg til at tænke lidt anderledes og bruge mine lidt mere kreative sider. Det bliver sjovt at skulle finde dem frem igen. De sidste mange måneder har jeg nemlig kørt lidt på rutinen.

 

Bryllupsforberedelser

8. februar 2015

Vi har godt gang i bryllupsforberedelserne. Vi har bestilt invitationerne på inksaloon.com. De er blevet rigtig fine, og det var til en rigtig god pris. Nu skal vi bare til at sende dem ud.

Vi skal også til at finde ud af, hvorfra vi bestiller mad, borde, stole, service, serveringspersonale, gulv til telt og bryllupskage. Vi har nogle idéer til det meste, så forhåbentlig får vi styr på det i løbet af februar eller starten af marts. På lørdag skal vi hente smagsprøver på bryllupskage fra Sweet Valentine. Det glæder jeg mig til. Så skal vi rigtig smovse.