Vinreol

5. august 2013

Det er fint nok at have sine vinflasker stående på en hylde, men det er alligevel lidt smartere at have dem i en vinreol. Der er dog rigtig mange muligheder.

Kærestens og min vinsamling er ikke-eksisterende i øjeblikket. Vi får hurtigt drukket vores vine. Vi kunne dog godt tænke os en vinreol, hvor vi kunne samle en masse gode vine, så der var noget at vælge i mellem, når vennerne kom på besøg.

Koziol

Jeg har set mig varm på det tyske mærke, Koziol. De har en masse fede ting, bla. en cool vinreol, som også kan bruges til vandflasker, ølflasker, champagneflasker, sammenrullede aviser osv. Du kan købe den i flere farver, men min kæreste og jeg synes bedst om den hvide. Den ønsker vi os helt sikkert i housewarming-gave. Den passer perfekt til vores nye hus – specielt efter vi får malet væggene hvide. Du kan endda købe flere af den og stable dem ovenpå hinanden, så du får en vinreol i præcis den højde, du ønsker.

Vinreolen er i plastic, som kan genbruges. Den koster 195 kroner, og du kan bl.a. købe den hos vindelux.dk.

vinreol-koziol

 

Skoskab

12. august 2013

Hvis du ikke har skoene lige ved hånden, får du dem ikke brugt. Det ved jeg. Jeg har tidligere haft halvdelene af mine sko stående under sengen pga. pladsmangel, og jeg fik dem simpelthen ikke brugt.

Nu når kæresten og jeg flytter i hus, skal vi have skoskabe, og de skal være lidt pænere end de sidste, vi havde.

Ilva

Ilva er den dyrere variant af Ikea. Skal produktet være lidt mere elegant, men vil du ikke ud i designer-priser, kan du kigge i Ilva. Der er nogle pæne ting.

Jeg har luret lidt på min søsters skoskabe. De er fede. Jeg tror, de er fra Ilva. De har i hvert fald nogle, der ligner dem meget. Dem overvejer kæresten og jeg at købe.

Skoskabene hedder Highline og er i højglans hvid eller sort. Du kan købe dem med tre, fire eller seks skabe til 899 kroner, 1.099 kroner og 1.499 kroner. Se dem på ilva.dk.

skoskab ilva

 

Det nye hus

26. august 2013

Nu har vi boet her i små ti dage, og det er bare fedt. Det er ikke fedt at skulle renovere en masse og leve i rod noget tid. Det er til gengæld fedt at komme hjem til fred og ro. Ingen larm fra trafikken. Bare os, huset og haven – og så hønsene i et hus i nærheden.

Vi skal nu lære at holde hus, som det så fint hedder. Min kæreste er ret handy. Det er jeg ikke, men jeg kan være meget stædig, så det skal nok gå godt med at få renoveret huset og ordnet haven alligevel.

Mens vi går hjemme og ordner, føler jeg mig ikke umiddelbart skøn udenpå. Jeg er møgbeskidt. Jeg føler mig til gengæld skøn indeni. Jeg kan mærke lykken inde i maven. Her får vi det godt.

 

Væggene i stuen

26. august 2013

I vores nye hus var der i de fleste rum savsmuldstapet, der var malet i farven mokka (brun). Vi er ikke lige til den farve, så vi købte råhvid vægmaling. På endevæggen i stuen var der tapet med effekt. Det skulle vi erstatte med savsmuldstapet, før vi kunne male.

Da vi rev tapettet af, opdagede vi, at der var endnu et lag tapet – og sørme også et tredje. Pudsen smuldrede lidt af, og vi fik øje på de rå gasbeton-blokke (se øverste billede til højre – dog nedenfor hvis du bruger smartphone). Vi nåede ikke at tænke længe over det, før vi begyndte at fjerne al pudsen. Vi var enige om, at vi skulle male direkte på de rå blokke. Det ville se ret fedt ud. Kæresten ringede dog til mig på arbejde en dag med en sjov idé. Hvad med at kalke væggene hvide, spurgte han. Den idé var jeg med på.

Kalkede vægge

Oftest kalker man huset på ydervæggene. Kæresten havde dog læst om at kalke indendørs. Det er vist ikke rigtig på mode længere at kalke indendørs, men vi synes, det ser super flot ud (se nederste billede til højre – dog nedenfor hvis du bruger smartphone). Man kan stadig se konturerne af gasbeton-blokkene, og det var det, vi var ude efter. Det rå look på en anderledes måde.

Du skal ikke være bange for, at kalken smitter af. Den gør det kun en smule, hvis du i rigtig lang tid står og gnubber hånden frem og tilbage på den.

Kalk kan du købe i bl.a Silvan. Det hedder stampet kalk og koster 160 kroner for 15 kg.

foto -gasbeton   foto - kalket gasbeton

 

Lys i det nye hjem

17. september 2013

Der skal lys i det lille hjem. Vi mangler både en gulvlampe, en loftlampe og adskillige væglamper. Vi starter med at finde en ny loftlampe.

Dyberg Larsen lampe

Vi har forelsket os i lampen på billedet til højre (nedenfor hvis du bruger smartphone). Den skal vi have. Den koster normalt 2000 kroner, men vi har fundet den til 1450 kroner på siden lampemode.dk.

Lampen er af mærket Dyberg Larsen og hedder Illumin special edition pendel kobber look (størrelse 45).

Dyberglarsenlampe

 

Hjem, kære hjem

30. september 2013

Kæresten og jeg fik for nylig besøg af hans side af familien. Det var vores tur til at holde noget, og vi slog det så sammen med en lille housewarming. I den forbindelse fik vi vores sag for. Vi skulle nå at blive færdige med stuen, entréen, toilettet og det ekstra værelse. Dagen før, familien kom, manglede vi at ordne hele entréen samt lidt i stuen. Vi nåede det på et hængende hår, og med alt værktøj osv. væk fra gulvet ligner det nu mere og mere et hjem.

Ja vi mangler stadig en del, men vi er ikke længere hele tiden ved at falde over noget på gulvet. Der er heller ikke støvet over det hele eller malerbøtter alle vegne. Der er kommet fint styr på det, og vi er meget glade. Det er lettere at slappe af, når det ikke roder. Nu mangler vi så i første omgang at male soveværelse. Det ordner vi i den kommende uge. Intet stress dér:-)

 

Rum og plads i det nye hjem

30. september 2013

Lampen, jeg skrev om d. 17. september, er nu købt og hænger skønt over vores spisebord (se billedet til højre – dog nedenfor hvis du bruger smartphone).

Som du kan se, vil vi ikke overfylde vores stue med ting. Der skal være rum til at bevæge sig og bare være til. Vi mangler dog noget til væggene. Vi skal have nogle billeder op, så der er lidt at kigge på.

IMG_0743

Billedhylde fra Ikea

Med en billedhylde slipper du for masser af huller i væggen, når du skal skifte billeder. Sæt hylden op én gang, og skift billederne ud, når du føler for det. Det koncept kan jeg ret godt lide.

Billedhylderne kan du bruge til andet end billeder. Min søster og hendes mand bruger dem også til fyrfadslys. Du kan også sætte nips på, fx små figurer. Det er bare en anden måde at vise det frem på end på en almindelig hylde.

Kæresten og jeg har allerede købt to sorte billedhylder fra Ikea til 69 kroner pr. stk. Dem skal vi have op på væggene, når vi engang har købt gulvlamper, som skal stå henne ved sofaen. Billedhylderne skal nemlig ikke op på væggen over skænken, som du kan se på billedet. De skal op henne ved sofaen, men vi kan ikke sætte dem op, før vi ved, hvor meget gulvlamperne fylder. Det er ikke nemt, kan du nok høre.

 

Varme og hygge

10. oktober 2013

En gode pude og et lækkert tæppe. Så er jeg klar på sofaen foran tv’et. Det er dog ikke altid lige let at finde en god kvalitetspude, som samtidig ikke koster mange hundrede kr. Jeg er jo også en smule kræsen, og det gør det heller ikke helt let.

Jeg havde i forvejen en fed lysegrå pyntepude af mærket Hay. Den havde jeg fået af min søster. Der manglede dog flere farver til at peppe stuen lidt op.

Uldpuder fra Føtex

I Føtex fandt jeg uldpuderne, du kan se til højre (nedenfor hvis du bruger smartphone). Prisen var 79 koner pr. stk., og det, synes jeg, er en hammergod pris.

Jeg valgte en mørk turkis-blå og en sort. De farver spiller godt sammen.

Materialet er, som sagt, uld. En dejlig glat og blød én af slagsens, som ikke fnuldrer. Det bliver spændende at se, hvordan de ser ud, når jeg engang skal vaske dem. Det burde jeg nok have gjort, før de kom i brug. De lugtede dog stadig lidt af den plastik-indpakning, sådanne nogle kommer til butikken i, så jeg gad ikke rigtig.

Jeg har i denne uges Føtex-tilbudsavis set, at der også er pink uldpuder. De var der ikke for to uger siden. Hm, jeg skal vist lige et smut forbi Føtex igen:-)

uldpuder