Sommervin

23. juni 2013

Når det er varmt i vejret, er det skønt at få lidt svalende vin til aftensmaden. Jeg er stor fan af vin. Tidligere drak jeg kun hvidvin, men jeg har efterhånden også fået øjnene op for både rød- og rosévin. Det handler blot om at finde de rigtige slags. Man skal nogen gange prøve en masse af, før man finder nogle vine, som passer til ens smagsløg, men det behøver altså ikke være dyrt.

Jeg køber ofte vin i Netto og Føtex. Der er det muligt at finde vin til en ok pris, og specielt i Føtex har de et meget stort udvalg.

Yellow Tail Rosé

Yellow Tail er et australsk vinmærke, som både laver rød-, hvid- og rosévin. Jeg købte rosévinen i Netto for 56 kroner.

Vinen er meget frisk med let brusen og boblen. Den smager af jordbær og hindbær, og den passer godt til lette retter som fx salater, fisk og pasta. Den er også god som velkomstdrink eller blot til at drikke et enkelt glas af, mens man nyder det dejlige solskin.

Jeg vil klart anbefale denne rosévin. Den er ikke alt for brusende eller sød til min smag, og i forhold til prisen er den et godt køb.

IMG_0624

 

Varme drikke om sommeren

7. juli 2013

Jeg synes som udgangspunkt ikke, at varme drikke hører sommeren til. Varme drikke hygger man over om vinteren, når det er koldt udenfor. Jeg tror dog også, at min holdning skyldes, at jeg bare generelt er dårlig til at nå at drikke en kop varm te på arbejde, inden den bliver kold. Sidder jeg og nørder over nogle tekster eller noget html-kode, der driller, glemmer jeg hurtigt tiden, og kold te smager sjældent godt (undtagen lakrids).

Da sommerforkølelsen ramte mig, som den gjorde onsdag, torsdag og fredag, så jeg mig dog nødsaget til at drikke noget te. Min hals krævede det simpelthen.

Jeg køber oftest te i Magasin. Det er lidt dyrere end fx te fra Lipton, som du kan købe i Netto, men til gengæld kan jeg også få lige præcis den slags te, som jeg kan lide. Jeg er ikke fan af Lipton og Pickwick. Jeg synes, deres te smager af cigaret-skodder, så dem holder jeg mig så vidt muligt fra.

Te fra London Tea Company

Jeg er helt vild med te fra London Tea Company. Jeg opdagede mærket for ca. fem år siden, da jeg arbejdede tæt på Secret Kitchen, som på det tidspunkt lå på Kompagnistræde 31, København K. På adressen ligger i dag i stedet Anytime Deliways, hvor du stadig kan købe teen. Du kan også købe den i Magasin.

En pakke med 20 breve koster 45 kroner. Da kvaliteten er ret høj, synes jeg faktisk, at det er en ganske ok pris.

London Tea Company har flere smagsvarianter. Jeg er selv størst fan af de to varianter, du kan se på billedet til højre (nedenfor hvis du bruger smartphone). De er dejligt friske i smagen.

Te

 

Rødvin

14. juli 2013

Jeg elsker rødvin. Jeg drikker gerne et glas ca. hver anden dag. Jeg har ikke meget forstand på vin, dvs. hvilke druer der bliver brugt osv. Jeg ved bare, om jeg kan lide vinen eller ej.

Det kan hurtigt blive dyrt at drikke vin hele tiden, hvis man kun skal have dyre vine. Der er derfor gået lidt sport i at finde lækre vine til en god pris. Det er bare at prøve sig frem.

Som jeg tidligere har skrevet, køber jeg oftest vin i Netto og Føtex. I Mad og Vin i Magasin er de dog rigtig gode til hjælpe med at finde de helt rigtige vine til dine retter. Det er værd at prøve. Min veninde havde til en nytårsaften fundet de helt perfekte vine til maden med Magasins hjælp, og det gjorde bare smagen i retterne endnu bedre.

Tempranillo Orquestra 2011 – Felix Solis

Felix Solis er et kendt spansk vinmærke, som laver både rød-, hvid- og rosévin. Jeg har købt denne rødvin i Føtex for 35 kroner (tilbud).

Rødvinen er fløjlsblød med et hint af bær. Den er god til lettere pastaretter og salater. Det er også en rødvin, du kan nyde uden mad, da den ikke er specielt kraftig. Den virker faktisk en smule tynd i det, men til prisen synes jeg ikke, man kan forvente det helt store.

Jeg har smagt bedre rødvin, men den er ok til prisen.

IMG_0647

 

Sommerdrikke

5. august 2013

Det er stadig drøn varmt. Det er næsten ikke til at holde ud. Med en dejlig kølig sommerdrik bliver det hele dog meget bedre. Uden alkohol kan en lækker hyldeblomst-saft gøre det for mig. Med alkohol er favoritten sangria. På kærestens og min tur til Barcelona sidste år drak vi sangria stort set hver dag – man skal jo smage på udvalget!

Sangria

Her er min kærestes supergode opskrift på sangria. Det er ikke den, du ser på billedet til højre (nedenfor hvis du bruger smartphone) – det er taget på Born 8 i Palma på Mallorca. Den var i øvrigt ikke nær så god som kærestens.

Ingredienser:

1 flaske spansk rødvin (rioja)

1 dl mørk rom (du kan også bruge brandy)

1 liter danskvand (brug mindre danskvand, hvis du vil have en stærkere sangria)

2 appelsiner

1 citron

Ca. en halv pose frosne jordbær

En masse sukker

Isterninger

————————————–

Sådan gør du:

Skær appelsiner og citron i skiver. Find en meget stor skål eller bowle frem. Læg skiftevis appelsiner og sukker i lag. Slut af med citroner og sukkerlag. Hæld rommen ud over, og lad det hele trække en time i køleskabet.

Hæld rødvin ud i skålen/bowlen. Hæld derefter danskvand over. Hak frosne jordbær i mindre stykker, og læg dem sammen med isterninger i blandingen. Smag til med sukker. Vær dog opmærksom på, at sangriaen automatisk bliver meget sød pga jordbærrene, når den har trukket, så hold lidt igen med sukkeret.

IMG_0178

 

Spiritus

26. august 2013

Spiritus er godt – i små mængder. Sundhedsstyrelsen oplyser, at kvinder maks. drikker syv genstande om ugen og mænd 14. Det holder jeg mig for det meste på – altså maks. syv genstande.

Jeg er ikke den store fan af ren spiritus. Tequila-shorts og gajol-shots er det eneste, jeg kan drikke rent. Alt andet smager mig ikke rigtig. Der skal blandes noget i, synes jeg.

Grey Goose vodka

Min kæreste købte for nylig Grey Goose vodka for 285 kroner, da vi var forbi en kiosk for at købe cigaretter til ham. Han så den på hylden og sagde, at den skulle han også lige have, for “den kan man ikke få i almindelige supermarkeder, og det er verdens bedste vodka”. Ok, interessant impulskøb, tænkte jeg så.

Jeg kender ikke så meget til Grey Goose vodka (se billedet til højre – dog nedenfor hvis du bruger smartphone). Jeg har aldrig smagt den før; i hvertfald ikke hvad jeg ved af. Jeg har oftest bare drukket Barcardi. I mine unge dage drak jeg nogle gange billig vodka (slave-vodka). Det smagte ikke så godt, men når det blev blandet op med juice eller cola og drukket i større mængder, gjorde det ikke så meget.

Jeg har taget hul på kærestens fancy vodkaflaske. Bare rolig, jeg har fået lov:-) Når jeg drikker den rent, smager den, som ren spiritus smager for mig – ikke specielt godt. Meget stærkt af anis, som den skal. Den smager dog rigtig godt, når den bliver blandet med cola. Det er lige mig. Om den er pengene værd, er svært at sige. Jeg kunne nok godt nøjes med Barcardi, men min kæreste anbefaler den klart.

Jeg kan se på det hele, at det ikke lige er mig at anmelde ren spiritus. For det første fordi jeg ikke nyder det, og for det andet fordi spiritussen fortjener bedre.

foto - grey goose

 

Hvidvin

3. september 2013

Weekenden er gået hurtigt. Et koldt glas hvidvin har hjulpet lidt på alt det arbejde, der er ved at flytte i hus.

Ogio Chardonnay

Ogio er et italiensk vin-mærke. Jeg har tidligere købt rødvinen, Ogio Primitivo, som er rigtig dejlig blød og rund i smagen. Da der for nylig var to Ogio-vin for 80 kroner i Føtex, købte jeg en rødvin og en hvidvin.

Hvidvinen har lidt citrus-agtige undertoner. Den er dejlig frisk og smager bedst kølig.

Jeg vil anbefale dig at prøve denne hvidvin. Den er fin til prisen.

Nogle gange er der endda også Ogio rosévin på hylderne ved dette to for 80 kroners tilbud. Rosévinen er endnu bedre end hvidvinen. Du skal dog nok ikke regne med at se den på hylderne særlig mange steder udenfor sommerperioden. Det er ikke mange butikker, der vælger at købe den hjem, selvom de forhandler både hvid- og rødvinen fra Ogio.

IMG_0167

 

Weekend-luksus

10. oktober 2013

Hvad er weekend-luksus? For mig er det bl.a. hygge og god rødvin. For dig kan det være noget helt andet.

Hvornår er det så, at du fortjener lidt weekend-luksus? Hver weekend, hvis du spørger mig. Det er i hvert fald mit svar lige nu. Andre dage vil svaret nok være hver anden weekend. Lige i øjeblikket knokler jeg virkelig på arbejde, og der sker på den baggrund rigtig mange ting oppe i mit hoved, så lige nu fortjener jeg luksus hver weekend.

Amarone della Valpolicella I Cimbri (2009)

Amaronen, du ser til højre (nedenfor hvis du bruger smartphone), er virkelig skøn. Den kommer i ny og næ på tilbud i Føtex eller Bilka til en pris mellem 80 og 100 kroner. Normalprisen er 159 kroner. Den er indtil videre min yndlings-rødvin.

Den er mørk, kraftig og silkeblød på tungen. Den smager dejligt af bær og egetræ.

Hvis jeg skal anbefale en rødvin, er det denne. Jeg har smagt langt dyrere rødvine, og de har alle skuffet ved sammenligning med denne Amarone della Valpolicella I Cimbri.

IMG_0863

 

Möet & Chandon Nectar Impérial

Jeg har altid troet, at jeg ikke brød mig om champagne. Jeg har dog for et par år siden fundet ud af, at det er de tørre champagner, jeg ikke er så tosset med. Kæresten havde købt en champagne, som jeg syntes, han var tosset at have købt. Den var alt for dyr efter min mening, for jeg kunne jo ikke lide champagne. Efter at have smagt den ændrede jeg dog mening. Den var fantastisk. Navnet er Möet & Chandon Nectar Impérial. Den er en såkaldt demi-sec, der er lidt sød. Den har desuden en frugtig smag, som gør den frisk og lækker. Den passer perfekt til sød dessert og kransekage. De store varehuse har den ofte på tilbud, har jeg fundet ud af. I år har vi faktisk købt den til den nette sum af 269 kroner i Føtex. Så bliver det ikke bedre.

Godt nytår!

Champagne Möet & Chandon Nectar Impérial

 

Bryllupsmesse

18. januar 2015

I går var Frank og jeg på bryllupsmesse i Bella Centret for at få inspiration til vores eget bryllup i august. Der var masser af smagsprøver på kager og drikkevarer, og masser af kjoler, biler og andet, der hører til den festlige dag. Vi gik rundt derinde i et par timer, og det var rigeligt for os. Vi fik en masse foldere og visitkort, og dem har vi så kigget på både i går og lidt i dag. Med os hjem fra messen kom også tre cocktails på flasker fra Nohrlund. Det er et nyt koncept, som du kan læse mere om på Nohrlund.com. Vi overvejer lidt disse cocktails til vores bryllup, da man så slipper for selv at skulle stå og prøve at mixe en god drink. Der er tre varianter. En gul, som er krydret og består af hyben, havtorn og mørk rom. En rød, som er sød og består af jordbær, rabarber og vodka. Og sidst men ikke mindst min ynglingsdrink af de tre, nemlig en hvid, som er syrlig og består af hyldeblomst, ingefær og gin.

Nohrlund