Caroline er nu fem måneder gammel. Hun er det dejligste lille væsen, og jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle gøre uden hende. Hun er min og Franks- på godt og ondt. For alt er jo ikke godt hele tiden, det må jeg indrømme.

Tidligere bøvlede hun med søvnen om dagen. Nu bøvler hun med søvnen om natten. Det startede da hun var tre en halv måned. Hun begyndte at have meget luft i maven om natten, og hun vågnede mange gange og beklagede sig og ville samtidig ammes mere. Vi startede derfor på skemad (grød), da hun blev fire måneder, og det gik godt med hendes tarmsystem de første to uger, men så gik der pludselig flere dagen mellem afføringerne, og det blev hun ekstra pylret og morsyg af. Heldigvis ser det ud til, at det går bedre med maven, for der går pt kun en dag eller to mellem afføringerne. Sveskemos har helt sikkert hjulpet, og vi har passet på med ikke at lave for tyk grød eller give hende for meget, for hun ser ikke ud til at have en stop-knap. Hun bliver vist et rigtig lille madøre. Hun nedstirrer os også bare, når vi sidder og spiser. Hun er simpelthen så nysgerrig og interesseret i mad. Det er jo kun godt, for det ser ud som om, at det gør, at hun ikke er så kræsen. I går fik hun mos til aften for første gang. Blomkålsmos faktisk. Hun vrængede lidt af det, da hun fik det i munden, men hun åbnede alligevel munden til mere mad bagefter. Desserten, som var et par baby-teskefulde mangomos, blev dog slugt uden slinger i valsen. Det kan hun godt lide, men det er jo også ret sødt-ligesom mors mælk.

Jeg har set mig nødsaget til at droppe mødregruppen, for jeg havde ikke overskud til at komme afsted med hende, når der var så meget bøvl med søvn og bæ. Det hjalp heller ikke på det, at hun stadig ikke er stor fan af at sove i barnevogn. Om dagen sover hun i den indenfor i sit kommende værelse, så hun vænner sig til den. Her den anden dag, da hun skulle op til lægen og have sin fem måneders vaccine, sov hun i barnevognen på vejen frem og tilbage- dog med brok på vejen hjem. To gange senere på dagen sov hun i den igen, da vi var ude at gå tur. Jeg tænkte derfor, at hun måske var ved at vænne sig til at sove i den udenfor, men næ nej. Dagen efter prøvede jeg to gange, og hun råtudede hele turen rundt om Kagsmosen og rundt i nærområdet. Det er simpelthen ikke til at regne med noget! Jeg må bare glæde mig over det, når det lykkes, og huske ikke at presse på, når det ikke lykkes.

Hun har pga mavebøvl mm flere gange sovet nede hos mig i sengen, hvor hun har haft fri adgang til at snacke, da patten jo lå lige ved siden af. Det skal hun dog kun have lov til, hvis jeg bruger al for lang tid på at få hende til at sove igen om natten efter amning. Det er faktisk meget hyggeligt, men jeg sover nu bedst, når hun ligger i egen seng. Hun er dog ret lydfølsom, virker det som om, så vi overvejer, om vi skal flytte hendes seng ind på hendes eget værelse. Dog først i starten af december, for hun skal lige i gang med sit mad-eventyr ved seks måneders alderen. Vi får se, hvad det ender med. Det må tiden vise.

Den lille dame er nu i øvrigt ca 72 cm lang og vejer næsten  9 kg. Det er efterhånden ret tungt at sidde og vugge hende, når hun skal sove, så det skal vi have vænnet hende af med på et tidspunkt. Jeg forudser dog, at det bliver ret bøvlet, for hun har et temperament, der siger spar to, og hun kan græde, så det går lige ind i mit moderhjerte. Det bliver derfor nok Frank, der skal starte det op, når vi kommer så langt.

Lille Caroline med mor