Tidligere på ugen var jeg til 2. graviditetsundersøgelse. Man skal i alt til tre graviditetsundersøgelser hos egen læge. Jeg fik taget blodprøve og gav en urinprøve, for som gravid skal man have tjekket, at man får de vitaminer, man skal have, og at der ikke er noget forkert i urinen.  Mange ting kan nemlig være skadelige for den lille i maven.

Jeg blev målt (på maven)- fra navle og ned var der 23 cm, og det er åbenbart helt fint i forhold til, hvor langt jeg er i graviditeten. Da vi skulle høre hjertelyd på Nips, var hun ikke helt samarbejdsvillig. Hun havde lagt sig i fosterstilling i yndlingssiden (min højre side), så vi måtte rykke lidt på maven, før hun gad åbne lidt op, så vi kunne høre hendes fine lille hjerte.

Jeg havde glædet mig til at blive vejet, for vi har ikke vægt derhjemme, så jeg anede ikke, hvor meget jeg havde taget på, siden jeg sidst blev vejet i uge 10. I forhold til den skønnede startvægt har jeg pt taget 10 kg på (ny vægt er 73,45 kg). Dvs siden uge 10 har jeg taget ca. 6 kg på). Lægen sagde, at det var helt fint i forhold til, hvordan vægten sidder. Den sidder nemlig som en bold på maven. Jeg er næsten ikke vokset andre steder på kroppen (ud over lidt på lårene og brysterne selvfølgelig).

Billedet er fra i dag, hvor jeg er 26+2 (26 uger og 2 dage) i min graviditet.

Den gravide mave uge 26+2