Nu er det tid til blommer. De er så småt begyndt at falde af træerne i haven, og i dag har jeg været ude at samle en stor skål, så jeg kan lave blommegrød. Vi har flere forskellige slags blommer, og jeg plejer at blande dem alle, når jeg skal lave grød eller marmelade af dem. Det giver en god blanding med både bløde og lidt fastere stykker blommekød. Det kan jeg godt lide. Det plejer altid at være mig, der spiser det meste af det med blommer i. Frank er ikke så stor fan af blommegrød og -marmelade. Jeg kan nu ret godt lide det, og blommer er jo gode for fordøjelsen (i mindre mængde selvfølgelig).

Blommegrød

750 g blommer

3 dl vand

1 tsk stødt kanel

1 vanillestang

200 g sukker

Rød Melatin

2 spsk sukker

Ekstra sukker til drys

Skyl blommerne, og fjern stenene. Skær vanillestangen op. Læg blommer, vand, stødt kanel, vanillestang og sukker i en gryde. Kog blandingen op ved jævn varme under låg i ca. 15 minutter (rør en gang i mellem).  Tag vanillestangen op. Bland Rød Melatin og sukker i en lille skål. Hæld sukkerblandingen i blommeblandingen, mens du rører godt til et par minutter. Tag blommegrøden af varmen, og lad den køle lidt af, inden du putter den over i en skål, drysser lidt sukker på toppen og stiller den i køleskabet.

Blommegrød af egne blommer